7.7.11

...I travel the world

Oon viimeisen vuoden aikana matkustanu enemmän kuin koskaan. Oon menny 4 kertaa Ranskaan, kerran Lontooseen ja kerran Roomaan. Oon noussut koneeseen 18 kertaa ja junaan niin monet kerrat, etten osaa edes laskea. Huhhu mikä vuosi! Sen oon kyllä huomannut, että yksin matkustaminen voi ajoittain olla tosi yksinäistä ja jopa ykstoikkoista. Koneessa haluunkin aina ikkunapaikan, jotta voin vaan katsella pilviä ja haaveilla. Joka matkan kamalin osuus kuitenkin on se tuskainen bussimatka Tampereelta Helsinki-Vantaalle. Siellä on niin tappavan tylsää yksin (tai eihän siellä aina tunne oloaan yksinäiseksi, kiitos yöbussien humalaiset <3) ja kamalinta on varmaan se, että tietää olevansa lähellä lähtöä (=lentokenttää), mutta samalla joutuu vielä katseleen tuttuja maisemia ennen kuin pääsee pois. Mutta lentokentälle saapuminen enteilee jo kovasti pois pääsyä ja siellä vallitsee aina se ihana kansainvälinen tunnelma. Gotta <3 the airports!
Nykyisin lentoyhtiöistä suosin eniten saksalaista Lufthansaa. Mulla on niiden lentoja takana vasta 8, mutta ei yhtään pahaa sanottavaa. Talvellakin kun Euroopan lentoliikenne oli kaaoksessa ja jäin jumiin Frankfurtiin lumen takia, niin saavuttuani kentälle mulle oli jo valmiiks varattu hotellihuone, kuljetus, ruokailu ja uusi lentolippu Lyoniin. I was impressed! Ja mitä parasta, Lufthansalla myös alkoholijuomat kuuluvat lennon hintaan! Tavaksi on jo melkein muodostunut ottaa pari lasia viiniä matkallani Pariisiin. Siinä kun istuu pilvien päällä, juo viiniä ja nauttii kauniista maisemista, niin tulee just sellanen fiilis, että nyt pääsee hetkeks kauas pois, lomalle, irti arjesta. (Ah, ja juuri nyt haluaisin olla tossa tilanteessa, tilassa, ja fiilistellä, onneks parin päivän päästä se toteutuu!)


Kuten jo todettu, viime vuosi siis on ollut matkustamista ja matkustamista. Se on sisältänyt paljon odottelua, rahan menoa (juu, ei se maailman matkaaminen halpaa ole!), pakkaamista, uusia kokemuksia, kielillä puhumista, kiirettä ja jopa stressiä. Mutta päivääkään mun matkoistani en vaihtais pois!

L'année passée j'ai voyagé plus que jamais. Je suis allée quatre fois en France, une fois à Londre et une fois à Rome. J'ai pris l'avion plus d 18 fois et je ne sais même pas compter combien de fois j'ai pris un train..J'ai aussi remarqué que voyager seul peut être plutôt ennuyant. Dans l'avion, je veux toujours me mettre à côté de la fenêtre pour que je puisse regarder les nuages et rêver un peu. J'adore ces moments !
Aujourd'hui ma compagnie aérienne préférée est Lufthansa (allemand). J'ai pris que 8 vols avec Lufthansa mais j'ai rien de négatif à dire sur eux ! Même en hiver quand j'étais coincée à Francfort (je devais aller à Lyon) à cause de la neige (presque tous les vols étaients annulés) Lufthansa m'avait réservé une chambre d'hôtel et un dîner à volonté. Et bien sûr un nouveau billet d'avion pour Lyon. J'étais vraiment impressionée par leur rapidité et efficacité ! Mais le mieux chez Lufthansa c'est que les boissons alcolisées sont gratuites pendant le vol ( ce qui n'est pas le cas avec la plupart des compagnies aériennes, à ce que je sache..) Donc d'habitude je prends un ou deux verres de vin quand je vais à Paris. J'ai vraiment l'impression de partir en vacances quand je suis dans l'avion, sur les nuages, avec mon verre de vin. Ah, et dans trois jours j'y serai !

Voyager, pour moi, c'est découvrir, beaucoup dépenser, rencontrer et parler en langues étrangères...c'est aussi beaucoup d'attente et de stress. Mais en même temps c'est quelque chose que je ne changerai pour rien au monde !

Kuvat weheartit.com


2 comments:

  1. Kirjotin just vähän samasta aiheesta! Noh, vähän eri mutta kuitenkin. Pakko kommentoida sun matkustus fiilistelyä, koska tunne on niin sama! Lentokenttä fiilis on ehkä parasta ikinä, se kiire ja tohina kun ihmiset suuntaa eri puolille maailmaa, se kansainvälinen tunnelma ja ykkösenä se kun tietää, että on lähdössä. Ja sillon kun menee esim. hakeen jotain kentältä, niin toivoo olevansa ite lähdössä! Gotta love the airports indeed.
    En muuten tienny että Lufthansalla on ilmaset alkoholijuomat, jopas jotakin:D Olishan se aika luksusta siemailla viiniä ja katsella pilviä (nimimerkki kateellinen). Tässähän hyvä idea tulevalle postaukselle; lentoyhtiöiden vertailu! Vaikka kahta mä tähän Italian reissailuun oonkin vaan käyttäny...riittävästi vertailuun:D

    ReplyDelete
  2. No oho, onpas meillä mennyt aiheet yksii :D Jep, tässä nyt odotellaan jo niin innolla matkaa alle 40 tuntia jee! Ja lentokentät on vaan niin ihania..you know what I'm talking bout ;) Joo ja siis mun mielestä noi ilmaset juomat on todellakin mainitsemisen arvoiset, viimekski meni kolme lasia punkkua hehe. Mut on se vaa niin loma fiilis, kun saa olla koneessa, syödä pieni ateria ja vielä viinin kera. Täydellisyyttä! Ja joo, se on muuten hyvä postaus aihe toi lentoyhtiö vertailu, toteutukseen! ;)

    ReplyDelete

Kommenttia, kritiikkiä, parannusehdotuksia, terveisiä:

Merci de m'écrire un petit mot :