22.8.11

...I bake and I eat!

Nyt on luvassa mun ensimmäinen postaus tuolta keittiön puolelta. Meillä on meidän lukionryhmän kanssa kahvio pidettävänä ja päätin leipoo jotain uutta. Tä on ranskalainen herkku (tai ainakin siellä tätä vaan oon syöny, saa kertoo jos oon aivan väärässä) ja nimi on "Le fondant au chocolat". Eli vähän niinkun muffinssimaisia, mutta sisältä "sulaa suklaata". Aivan taivaallista. Ranskassa mun isäntäperheen leipomossa näitä oli päivittäin, mutta nyt menin metsästään ohjeen netistä. Yllätyin kuinka helppoja nämä on tehdä. Tosin äiti väitti näiden olevan hirveen vaikeita tehdä, "suklaa fondantti" oli kuulemma ollut myös Master Chef ohjelmassa. Mutta pitäähän elämässä olla haasteita. Kokeilkaa!

Suklaafondantti 8 henkilölle

150g talous- tai tummaasuklaata
125g voita
3 kananmunaa
3 munankeltuaista
70g vehnäjauhoja
70g sokeria
hyppysellinen suolaa

Sulata suklaa. Lisää voi (pieninä palasina), sokeri ja suola hyvin sekoittaen. Lisää tämän jälkeen kanamunat ja keltuaiset. Lisää jauhot pikkuhiljaa sekoittaen. Jos teet fondantit muffinsivuokaan, voitele vuoka voilla. Lisää taikina vuokiin, täytä niistä noin 3/4, sillä taikina paisuu uunissa. Jos haluat oikein herkutella, voit tässä vaiheessa lisätä pienen palan valkosuklaata jokaiseen fondanttiin. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Fondantti on parhaimmillaan "uunituoreena", jos haluat tarjota tätä herkkua jälkiruokana on suositeltavaa tehdä taikina valmiiksi etukäteen, laittaa se 3 tunniksi pakastimeen (kun se on jo laitettu vuokiin) ja laittaa uuniin juuri ennen jälkiruokailua. Fondantti on hyvää myös kylmempänä ja sitä voi syödä vielä muutamankin päivän jälkeen!


Ja eikun herkuttelemaan...! 


2 comments:

  1. thanks for your lovely comment on my blog dear, this cake looks like delicious :O

    follow each other?

    ReplyDelete
  2. Haha you're welcome, and yes the cake WAS delicious :) I'm now following you !

    ReplyDelete

Kommenttia, kritiikkiä, parannusehdotuksia, terveisiä:

Merci de m'écrire un petit mot :