27.10.11

...''Long after one has forgotten what a woman wore, the memory of her perfume lingers''.Nyt vähän asiaa eräästä ihanasta ja naisellisesta jutusta! Nimittäin sellaisesta kuin hajuvesistä. Joka kerta kun olen Ranskassa yritän tarkkailla ihmisiä ja ympärilläni tapahtuvia arkisia ranskalaisia "askareita", sekä erinäisiä ilmiöitä. Näistä yksi, johon olen viime aikoina kiinnittänyt enemmän huomiota on hajuvesien käyttö. Ei tarvitse kuin mainita sana hajuvesi, ja mieleen tulee kuvat ihanasta pariisittaresta, joka on pukeutunut joko Chanelin, Diorin tai Yves Saint Laurentin parfyymiin. Ja lapsena osa ensimmäisistä ranskankielisistä sanoista opitaan kuin itsestään eri hajuvesipullojen nimistä.


Ensinnäkin ranskalaiset käyttävät  paljon vahvempia hajuvesiä kuin me suomalaiset. Hajuvesi saa tuoksua pitkälle ja sillä kiinnitetään huomio. Mutta se, missä hajuveden rooli päivittäisessä elämässä nousee suureksi on kuuluisien poskipusujen aikana. Miettikää nyt, kun ranskalainen suihkuttaa lempituoksuaan kaulalle tai korvan alle niin toinen ranskalainenhan haistaa sen heti, kun tervehtii tätä perinteisillä poskipusuilla. Ja kun on kyseessä monen henkilön perättäinen poskipusuttelu (esim. luokka, illanvietot, iso perhe, juhlat) niin hajuvedellä voi erottua joukosta -joko hyvällä tai huonolla tavalla.

Mun hajuvesi mieltymyksetkin ovat muuttuneet hirveästi (huomaamattani) ranskalaisen vaikutteen alla. Pari vuotta sitten pidin esimerkiksi Yves Saint Laurentin Cinémaa ja kaikkia Thierry Muglerin hajuvesia, varsinkin Angelia (kuvassa), aivan liian vahvoina, jopa kamalina. Suomessa haistelin niitä jokin aika sitten uudestaan ja tajusin niissä jotain tuttua. Nämähän tuoksuvat ihan Ranskalle! Ranskassa näihin tuoksuihin törmää päivittäin kadulla kävellessään, Suomessa ei lähes koskaan. Tämä on yksi asia, joka tekee ranskalaisten charmin. Ne tuoksuvat erilaiselle. Ja ne rakastavat hajuvesiä. Ei ihmekään, että kolme viimeistä hajuvettäni olen saanut ranskalaisilta lahjaksi. Eikä myöskään sekään ole ihme, että suurin osa maailmankuuluista hajuvesistä on ranskalaisia. Kai hajut ovat siis vain tottumuskysymys, kun minäkin opin tykkäämään ranskalaisten hajuista. Ja uskokaa tai älkää, niin nuoretkin käyttävät melko vahvoja tuoksuja. Ja voi että kun ne tuoksuvat hyville!


Kuvat: weheartit.com

8 comments:

 1. thanks for your comment in my blog.
  too long nails break more easily, so I prefer them shorter.
  about the font I'm still making changes in my blog and try to find what's best.

  ReplyDelete
 2. Yeap, that's a good reason to keep them short ;) Yeap I understand you, I also struggeled a lot with the layout in the beginning but now I've finally found the layout I like. Thanks for your comment!

  ReplyDelete
 3. kiva postaus :) itekin rakastan hajuvesiä ja käytän välillä aika voimakkaitakin tuoksuja, mikä ei oo niin tavallista täällä suomessa. naiset saisi tosiaan olla rohkeampia ;)

  ReplyDelete
 4. Mä on oikee hajuvesifriikki, en voi esim käydä Stockalla tai Sokoksella ilman että haistelen paria hajua. Lentokentistä puhumattakaan ;) Pitäis olla todellakin rohkempia ja ostaa muutakin kuin sitä perus Escadaa tms. Tai jos ei muuten, niin vähintään illanvietoissa voisi sitten repäistä ;)

  ReplyDelete
 5. Thank U for visiting my blog :) Follow? :)
  xx

  http://joanne-beautifuladdiction.blogspot.com/

  ReplyDelete
 6. I follow you back :)
  xx

  http://joanne-beautifuladdiction.blogspot.com/

  ReplyDelete
 7. olin pariisissa heinäkuussa ja rakastuin ranskaan! :) ja oot ihan oikeassa tossa, että siellä käytetään hajuvesi enemmän ja niitä käytetään ajatuksella. siellä oli ihanan isot hajuvesi osastot! :) jos tykkäät, niin mun blogista löytyy heinäkuulta kuvia pariisista ;)

  tosi kiva tää sun blogis! :>

  ReplyDelete
 8. Jep, hajuvedet ja ranskalaiset sopii paremmin kuin hyvin samaan lauseeseen. Ja hajuvesiosastot todellakin laajempia kuin Suomessa. Meenpäs katsomaan kuvasi, vaikka tuo Ranskanmaa on mulle aikas tuttua aluetta ;)

  ReplyDelete

Kommenttia, kritiikkiä, parannusehdotuksia, terveisiä:

Merci de m'écrire un petit mot :