2.8.12

...When things don't go as planned: don't give up!

Kyllä voi ihmisellä kestää kauan laittaa kuvat koneelle, muokata ne ja lopulta julkaista ne! Tässä viikko sitten otettuja kuvia, kun rakkaan ystäväni Kirsun kanssa päätimme mennä viettämään vapaapäivää (tai no iltaa siinä vaiheessa) rannalle. Meidän oli tarkoitus mennä meidän mökille, mutta suunnitelmat meni aivan pieleen, mutta emme luovuttaneet! Meillä oli jo eväät ja kaikki, joten tuumasta toimeen: kotona grillailua, eväät, pyyhkeet, juotavat ja kamera kasseihin ja menoks! Olin kyllä aivan huippua ja syötiin kolmen ihmisen eväätkin haha. Teki hyvää. Siinä vaan istuskelimme varmaan 4-5 tuntia, rupateltiin niitä näitä ja katsottiin kaunista auringonlaskua. Ehdottomasti kesän parhaimipia torstai-iltoja!
Ja auringonlasku kollaasi!


Voici quelques photos de la semaine dernière quand moi et ma copine nous avons décidé d'aller à la plage pour profiter de notre journée libre. C'était juste parfait ! Plein de bons trucs à manger, des cocktails aux fraises, un beau coucher de soleil sous nos yeux et la belle nature finlandaise...que demander de plus? Alors là, j'avais vraiment l'impression d'être en vacances ! Nous avons carrément passé 4-5 heures là-bas...Bref, les soirées comme ca, ca va me manquer grave ! (Et ce que vous voyez sur les photos c'est peut-être pas la plage pour vous mais en Finlande ca c'est la plage :D au bord du lac bien sûr...)

17 comments:

 1. Upeita kuvia!;) t: Kirsu

  ReplyDelete
 2. Tu as l'air d'avoir passé de supers moments :)
  En France aussi tu pourras faire ça ! Enfin c'est avec l'étang de St Anthème ou Noirétable! (tu y es déjà allée?) :)
  Bisous
  Fiona

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oui pour une fois je me sens bien en Finlande !
   Non j'y suis pas allée mais j'en ai entendu parler oui ! J'aimerais bien faire ca en France :p

   Bisouus :)

   Delete
 3. Mil kameral kuvaat?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Okei:) Ent mitä obiskoi sul o?

   Btw tää ei nyt kyl liity mitenkää tähän aiheeseen, mut tosiaan tiedän sun osaavan enkkua (olit viime syksynä abitreenit ohjelmassa kun kävitte läpi pitkän enkun koetta) nii ajattelin kysyy, et mite kannattais valmistautua pitkän enkun yo-kokeeseen? Oon toki kerrannu jo kaikki kieliopit, lukenu sanastoa, mut mitä erityisesti kannattais viel tehä ku aikaa on 11pv kirjalliseen kokeeseen ja kuunteluun 4pv?

   Kiits jo etukätee!

   Delete
  2. Tällä hetkellä vain yks se mikä tuli siinä paketissa mukana 18-55IS

   Apua tuntuu, että iteltä tosta on jo niin kauan aikaa (heh, vuosi..) no varsinkin kun kuultuun on nii vähän aikaa, nii lähtisin siitä, että kuuntelet enkkua alitajuntaisesti eli musiikkia vaikka bussissa/autossa, telkku enkuks päällä ku oot koneella ym. Sillee ei tarvii stressata samalla. Kirjallisiin, kieliopista käy läpi vanhoja tehtäviä ja kertaa missä meni väärin. Usein toistaa samat virheet, ikävä kyllä...voit myös tehdä vanhoja yo-vihkoja, niin että teet vaan kielioppipuolen, sen tekee nopeasti. Sanastoista on vaikea oppia enää uutta näin nopeeta, mutta esim kirjoitelmaa ym varten kannattaa ehkä yrittää panostaa yhteen aiheeseen/teemaan? Opettele sellaisen jutut hyvin ;)

   Nyt tulee pitkä stoori, mutta luetun monivalintoihin voin antaa vinkin, joka auttoi minua pitkälle. Kun olin kirjoituksissa, niin ollakseni varma oikeasta vastauksesta, valitsin eka ensimmäisen täysin väärän, sitten yritin ettiä toisen vähemmän väärän ja sitten jäi yksi jonka oletin tietty olevan oikea. Tästä vielä varmistuakseni pyrin löytämään lauseen tekstistä(alleviivasin), joka tukee vastaustani. Jos ei löytynyt niin sitten usein jotain oli pielessä. kantsii kokeilla, jos ei oo suositeltu jo ;) Nimim. kaikista kielistä E, eli toimii!

   Delete
 4. Okei, kiitti paljon näistä!! Vaikutat olevan aika kielitaitone tyyppi;) ranskaki menee tuost vaan!

  Viel muutama kysymys, et kannattaako opetella paljo jotain sanontoja, jos niit vaik käyttäis aineessa? Nii ja millasia aineen aiheit vois tulla? Ja millane on sun mielest hyvä aine? Ehkä suurin asia, mikä mul on enkun kursseis tökkiny on ollu just toi aine.. mut nyt kesän aikana oon pyrkiny panostaa siihen, et saisin aineessa kirjotettuu paremmat/hankalemmat lauserakenteet ja monipuolisemman sanaston jne.:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei mitään. Kielet on ollut monta vuotta mun intohimoni, se varmaankin selittää ;)

   Jos oot hyvä enkussa, niin opettele ihmeessä. Mutta jos käytät hienoja sanontoja vähän väärin aineissa, sulta lähtee vaan pisteitä. Jotta sanontoja pystyy käyttää tyylikkäästi, siihen tarvii jo hyvän kielikorvan. Ite käytin niitä aika paljon. Mutta jotain "tavallisia" sanontoja ainakin kantsii käyttää, mitä nyt tulee mielee vaikka every now and then tyylisiä...En osaa oikee ottaa kantaa ite aineiden aiheista, ehkä jotain ympäristöön/teknologiaan voi olla ainakin. Aineissa kantsii myös panostaa rakenteeseen, että se on johdonmukainen ja looginen. Sillä antaa jo heti kuvan, että on ymmärtänyt tehtävänannon ja tietää mistä puhuu ;)

   Delete
  2. Kiitos viel kerran, eikhä näil vinkeil lähetä hakeen vähintään sitä äMmää ;)

   Delete
  3. Hyvä, m kuulostaa hyvältä tavoitteelta ;)

   Delete
  4. Huom, vähintään ;)

   Delete
  5. No joo :D mut sit jos tulee E niin se on positiivinen yllatys ;)

   Delete
 5. Aijaijai!! Kokeen jälkeen oli sairaan huono fiilis, mut nyt ko seurasin abitreeni -lähetyksen nii fiilis parani huimasti;) kai sielt se äMmä nyt ainaski tulee!

  -sama ano;)

  ReplyDelete
 6. Hyvä! Mulla oli itellä kans tosi epävarma olo kokeen jälkeen mut ei se nii huonosti mennykään ;) ja jos saat ees m niin se on jo tosi hyvin ;)

  ReplyDelete

Kommenttia, kritiikkiä, parannusehdotuksia, terveisiä:

Merci de m'écrire un petit mot :