9.10.12

...La Fête de la Fourme

Sunnuntaina oli menoa ja meininkiä meidän pikku kaupungissa, sillä oli kaupungin oman juustomerkin juhla! Eli la fête de la Fourme ! Fourme on siis tämän juuston nimi ja meidän paikkakunnan juuston tunnistaa siitä, että perään laitetaan kaupungin nimi eli Fourme de Montbrison. Se on sellaista sinihomejuustomaista joka myydään sellaisena pyöreänä, vähän niinkuin puunrungon muotoisena kimpaleena! Hyvää on. Juusto on kyllä hyvin tunnettu, sillä kerran Kauppahallissa käydessäni bongasin juustokaupan edessä olevalta Ranskan juustokartalta meidän kotikapungin oman juuston :) vau.

IMG_1616 IMG_1632 IMG_1663 IMG_1677 IMG_1699
Juhla kesti käytännössä koko viikonlopun ja sunnuntaina oli eniten ohjelmaa. Iltapäivällä kaupungin pääkadulla oli suuri kulkue, jossa oli vaikka mitä nähtävää. Oli mm. tanssijoita, sirkustaiteilijoita, leipureita, maanviljelijöitä, teatteriryhmiä...kaikki tietenkin pukeutuneina edustaen omaa alaa/osaamista. Hirveen ranskalaista omalla tavallaan. Ja porukkaa oli niiiiiiiiin paljon, että ei meinannu nähdä mitään ja sai koko ajan etsiä kavereita, kun meinasivat kadota ihmistungokseen.

IMG_1709. IMG_1722
Tapahtumaan kuului myös tori, jossa myytiin kaikkea laidasta laitaan. Isäntäperheenikin oli siellä myymässä leivoksia! Kaikkea löytyi viineistä juustoon...

IMG_1715.
Jossain välissä meille tuli kauhea jano, ja menimme viereiseen baariin tilaamaan vettä ja vähän muutakin :)

IMG_1726

2 comments:

  1. oi sullon tosi kiva blogi, liityin lukijaks ! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi kiitos ja tervetuloa seuraamaan :)

      Delete

Kommenttia, kritiikkiä, parannusehdotuksia, terveisiä:

Merci de m'écrire un petit mot :