6.10.12

...Studying English

Moni varmaan luulee edelleen, että opiskelen lakia Ranskassa? En meinaan ole opiskellut enää hetkeen...en aluksi halunnut mainita asiasta blogissa, ennen kuin asiat oli enemmän "tasoittunut". Opiskelin siis hurjan viikon oikeustieteellisessä...luennoilla pysyin oikeasti hyvin mukana ja tajusin mistä puhuttiin (ei meinaan ole mikään itsestäänselvyys lakiopinnoissa täällä...) Ensimmäisellä viikolla päästiin aina klo 17 ja heti kämpille päästyäni tein läksyjä klo 22 asti. En silti torstaihin mennessä ollut saanut tehtyä kuin ehkä 1/7 mun läksyistä (kaikkia hovioikeuden päätöksien analysointia, mitä olisi pitänyt tehdä, oliko päätös oikeudenmukainen, miksi jne..) ja totesin, että en jaksa kiusata itseäni tällä. Siellä meinaan joka viikko annettiin tollanen 20-30 tehtävän nivaska, joka pitää sitten tehdä. Ne selvästi hiillostaa tolla porukkaa sieltä pois ja mut ne onnistuikin kyllä saamaan pois. Jos tietäisin, että haluan 100% varmasti juristiksi olisin jäänyt, mutta kun ei mulla ole mitään selvää objektiivia niin en nähnyt mitään syytä jäädä rääkkään itseäni. Näin jo kauhukuvia siitä, että teen himona läksyjä ja silti en pääse kokeista läpi, vois tulla pieni väliromahdus siinä kohtaan, kun oon kuitenkin tottunut tuntemaan itseni hyväksi koulussa, yleensä lukiossakin numerot oli vain 8-9 tasoa. 

IMG_1554
Kalenteri "Sisältää kuluvaa aikaa"
IMG_1560
Mun ihana Marimekon penaali, joka herättää hilpeyttä ranskalaisissa
IMG_1547

Kuten otsikkokin sanoo niin opiskelen nyt onnellisena englantia Ranskassa. Päätös oli ainakin tämän vuoden kannalta erittäin hyvä ja olen tyytyväinen. Vaihdos ei ollut helppo, kun kuitenkin tuli sellainen luovuttaja fiilis, mutta nyt koulutehtävät tuntuvat mahdollisilta suorittaa ja ainakin oppii paljon hyödyllisiä asioita. Opiskeluihin kuuluu todella paljon kirjallisuutta ja historiaa ja kaikkea muuta yleissivistävää. Ekstrana tietenkin ihanat valinnaisaineet; kieliä, teatteria ja noh, kaikkea mikä mua kiinnostaa. Syyslukukaudelle otinkin sitten Espanjan ja teatterin! Kivaa. Oon täällä muutenkin ihan hurjassa kielikylvyssä, kun osa tunneista on kokonaan englanniksi, osa taas ranskaksi ja osassa menee kielet ihan sekaisin :D Meillä on paljon natiiviopettajia, joka on mun mielestä todella huippua. Niiden tunteja jaksaa kuunnella jo pelkästään niiden aksenttien takia!

IMG_1564. IMG_1570
Tänä aamuna herättyäni kaivoin koulutavarat esille ja ryhdyin läksyjen tekoon. Mulla on todella pitkiä päiviä viikolla, joten pyrin tekemään mahdollisimman paljon läksyjä jo viikonlopun aikana, siten viikolla saa sitten vähä hengähtääkin iltaisin.

IMG_1583

2 comments:

 1. Aivan upeeta, että sait tehtyä tollaisen päätöksen :) ei kannata tehdä mitään, mistä ei oikeasti nauti. Ikävä mein Nicolee!

  http://lifewithrenata.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, vaikkei helppo päätös ollu, mutta todellakin oikea tämän vuoden kannalta! Ikävä Renuakin <3

   Delete

Kommenttia, kritiikkiä, parannusehdotuksia, terveisiä:

Merci de m'écrire un petit mot :