29.10.12

...Vienne


Hieman on ollut hiljaista täällä blogin puolella...Muutin siis omaan asuntooni viime viikon sunnuntaina, eikä mulla ole vielä nettiä siellä! Kaiken lisäksi multa loppui kamerasta akku, ja laturi oli tietenkin hostperheellä, joten kuvailutkin rajoittuivat kamerakännykän kuviin. Nyt olen kuitenkin onnellisesti viikon syyslomalla ja kotona onkin hyvä tilaisuus päivittää blogia :) Viikon aikana on tapahtunut hurjasti kaikkea, lupaan postailla tapahtumista enemmän tai vähemmän ja aikamoisella viiveellä, mutta ehkä te kestätte sen ;) Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikös sitä niin sanota!

Joka tapauksessa tämän postauksen otsikkona on Vienne, jonne suuntasimme perjantaina heti koulun loputtua. Illalla söimme mahat täyteen ravintolassa ja sitten kunnon yöunet hotellissa! Aamulla aikainen herätys herkulliselle hotellin aamupalalle ja siitä suunnaksi Viennen torille, joka on kuulemma Ranskan toisiksi parhain tori (varmaankin Pariisin jälkeen). Teimme vain nopean kierroksen, sillä ulkona satoi ja näin muut Viennen turistikierrokset saivat ikävä kyllä jäädä väliin. Mutta tulipahan tehtyä pikaviisiitti uuteen kaupunkiin!
12102905045846_l
"Coussins de Lyon" Lyonilainen paikallisherkku, suoraan suomenettuna "Lyonilainen tyyny". Herkullinen
sokeripommi sisältäen suklaata ja marsipaania!
12102904581150_l
Juustotaivas...
12102904423450_l
Macaroneja!
12102904471828_l
Niitä kuuluisia makkaroita...alarivissä mm härän, aasin, ankan makkaraa ja sienimakkaraa!
12102904540067_l
12102904383541_l 12102905024940_l

Excusez-moi pour ma longue absence...J'ai emmenagé dans mon nouvel appartement dimanche dernier et je n'ai toujours pas Internet du coup je ne peux me connecter qu'à la fac...De plus j'ai oublié le chargeur de mon appareil photo chez ma famille d'accueil donc pas de photos non plus ! Sauf celles que j'ai prises avec mon portable...

Je suis en vacances et donc j'en profite pour vous écrire. Vendredi après les cours nous sommes allés à Vienne ! Le soir on a très bien mangé dans un restaurant et puis on a dormi à l'hôtel. Samedi matin on s'est levés tôt, on a mangé un bon petit déjeuner à l'hôtel et puis nous sommes allés au marché de Vienne ! J'ai beaucoup aimé ce marché, même s'il faisait froid et il pleuvait...De toute facon je peux dire que les vacances ont bien commencé :)

2 comments:

 1. Ihania ruokakuvia! :)
  Vienne on kyl aika söpö! :) Me käytiin siellä sillon kun oli vielä helteistä, kiivettiin ylös sellasen mäen päälle josta näki koko kaupungin kivasti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihi otan liian vähän ruokakuvia täällä vaikka ois mitä kuvattavaa! Joo varmaan saitte nauttia vähän paremmin Viennestä, meillä ei kyllä ollu ollenkaa tuuria ton sään kanssa :/ Mutta muuten kaupunki vaikutti oikein kivalta :)

   Delete

Kommenttia, kritiikkiä, parannusehdotuksia, terveisiä:

Merci de m'écrire un petit mot :