15.7.13

...Festival de Cannes

Vihdoista viimein kuukausia myöhässä : Cannes postaus! (myöhemmissä postailuissa selittelyjä blogi hiljaisuuteen ja kuulumisia..)

IMG_6146. IMG_6149. IMG_6158.

Lyhyesti kiteytettynä Cannesin huippukohdat itselleni oli upeiden ihmisten tapaaminen, punaisella matolla kävely, mahtavat elokuvat sekä muutenkin koko kaupungin Cannes fiilis. Siis varsinkin iltaisin se kaupunki on jotain niin epärealistista; kadut ovat täynnä juhlakansaa, miehet smokkiin pukeutuneina ja naiset iltamekkoihin. Kameroita ja kuvaajia joka puolella, tungos valtaa koko ranta boulevardin ja kiireiset ihmiset yrittävät sinnitellä siitä läpi. Ja kuitenkin melkein kaikkia näitä ihmisiä yhdistää intohimo ja rakkaus elokuviin. On sen vaan jotain niin hienoa, ei riitä edes sanat suomeksi tai ranskaksi kuvaamaan paikalla vallivaa ilmapiiriä.
Ensimmäisen päivän todellinen kohokohta oli, kun pääsin Gatsbyn maailman ensi illan jälkeiseen toiseen näytökseen. Se oli iso juttu mulle, sillä Baz Luhrmann on vuosia ollut mun lempiohjaaja ja tota leffaa olin jo pitkään odottanut. Koko leffan crew oli tietysti paikalla, mutta huonon ajoitukseni (ja kamalan tungoksen) takia en nähnyt heitä livenä. Mutta kaukana en heistä ollut, se lohduttakoon.

IMG_6224 IMG_6240. IMG_6235.

Cannesissa päivät menivät eri cocktail tilaisuuksissa käydessä ja iltaisin sama meno jatkui tai sitten menimme katsomaan elokuvia "palatsille". Aivan huikeeta. Näin kaksi selection officiellen leffoja ja aivan huikeeta varsinkin "Jeune et jolie", jossa itse elokuvan tähdet olivat samassa salissa katsomassa elokuvaa kanssani!

IMG_6268. IMG_6272.

Oon todella kiitollinen kaikesta mitä sain kokea Cannesissa. Paljon tuli tavattua ihmisiä ja koettua uusia kokemuksia. Kävin mm. yhdessä Cannesin isoimassa yökerhossa amerikkalaisten nuorten leffatekijöiden kanssa ja seuraavana päivänä saatiin tietää, että samassa paikassa on käynyt mm. Rihanna ja Beyoncé, vain muutama mainitakseni. Eihän tällaista Suomessa tapahdu!

IMG_6329. IMG_6393.

Olin myös mukana nuorten näyttelijöiden ohjelmassa ("Programme des Jeunes Comédiens") ja kuvani pääsi muutaman muun näyttelijänalun tavoin seinälle. Vau! Tästä kaikesta suurin kiitos ohjaajalleni Harrille, joka oli Sanna puvustajamme kanssa mukana Cannesissa :)

IMG_6471 IMG_6781 IMG_6797

Vaikka ilmapiiri olikin hyvin kansainvälinen pystyi Cannesissa näkemään paljon suomalaisia ja oltiinkin Suomen elokuvasäätiön cocktaileilla ja myös Suomen paviljongilla Cannesin kansainvälisessä kylässä, jossa oli myös paljon muita pohjoismaalaisia.

Cannes oli hieno, jätän siitä kauniit muistot sydämeeni. Kotiin palattuani nukuin 16 tuntia, joka kertoo viikon rankkuudesta kaikesta hienoudesta huolematta...Kiitos ja kummarus, ehkä ensi vuonna uudestaan!

1 comment:

  1. Ihanaa! Upea Cannes. Tuli sellainen olo, että pääsi itsekin kuvien ja tunnelmien mukana paikan päälle. Kiitos Nicole ja parhautta kesääsi! :)

    ReplyDelete

Kommenttia, kritiikkiä, parannusehdotuksia, terveisiä:

Merci de m'écrire un petit mot :